Receptek

Almás-mazsolás muffin

Hozzávalók 1 személyre:

  • cukor - 100 g
  • friss narancslé - 64 ml
  • 2,8%-os tej - 68 ml
  • búzaliszt (BL 55) - 44 g
  • olaj - 40 ml
  • zabliszt - 40 g
  • mazsola - 40 g
  • zabkorpa - 28 g
  • alma - 12 g
  • sütőpor - 4 g
  • fahéj - 2 g
  • tojás - 1 közepes db
  • vaj - 0,4 g

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

  • Energiatartalom: 345,2 kcal, 1443 kJ
  • Fehérje: 6,2 g
  • Zsír: 11,9 g
  • Szénhidrát: 52,5 g

Elkészítés

Egy mély tálban összekeverjük a mazsolát, az almát, a lisztet, a zabkorpát, a sütőport, a cukrot és a fahéjat. Belekeverjük a tojást, a tejet és az olajat. A muffinsütő mélyedéseit kikenjük vajjal, majd 3/4 részéig töltjük a masszával. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 0C, légkeverésesben 165 0C) kb. 18 percig sütjük.