Receptek

Almás-körtés-szőlős csirkeragu

Hozzávalók 4 db elkészítéséhez:

  • nyers csirkemell - 400 g
  • friss szőlő - 200 g
  • tejszín (30 % zsírtartalmú, cukrozatlan habtejszín) - 100ml
  • sütő margarin, (növényi, 70 % zsírtartalmú) - 40 g
  • friss körte - 4 kisebb darab
  • konyhasó - 4 g (Megjegyzés: hipertóniásoknak csökkentett nátriumtartalmú só javasolt)
  • friss alma - 4 kisebb darab
  • édes fűszerpaprika - 2 g
  • búzaliszt (BL 65) - 1 közepes evőkanál

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

  • Energiatartalom: 379,6 kcal, 1586,8 kJ
  • Fehérje: 26,7 g
  • Zsír: 16,4 g
  • Szénhidrát: 30 g

Elkészítés

A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, és a húst akkora kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk. A margarinon addig sütjük, amíg a hús megfehéredik, negyed dl vízzel felöntjük, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Sóval, pirospaprikával ízesítjük. Ha a levét elfőné, akkor mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk. A megtisztított, dobókocka nagyságúra vágott almát és körtét is hozzáadjuk, és még öt percig főzzük. Végül a leszemezett szőlőt is beletesszük, és 1-2 percig a tűzön hagyjuk. A lisztet a tejszínnel simára keverjük, és ezzel sűrítjük be a gyümölcsös ragut. Rizskörettel tálaljuk.